İçeriğe geç

7440 Nolu Yasa Nedir

7440 Sayılı Kanun neyi kapsıyor?

7440 sayılı Kanun’un kapsamı, 213 sayılı Kanun kapsamındaki vergiler ve vergi cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zammı gibi yan alacakları da kapsamaktadır. Kanun kapsamındaki vergiler, vergi dönemlerine göre aşağıda açıklanmıştır.

7440 matrah artırımı ödenmezse ne olur?

– Taban artışın ilk 2 taksitini 1 Temmuz 2024 tarihine kadar ödemeyen veya eksik ödeyen, kalan 12 taksiti de 1 Temmuz 2024 tarihine kadar kısmen veya tamamen ödemeyenler taban artıştan yararlanamaz. Artış hükümleri.

7440 ne demek?

7440 sayılı Kanunun “Diğer Hükümler” başlıklı 10 uncu maddesinin 27 nci fıkrasında, kurumlar vergisi mükellefleri için sadece 2022 yılı kurumlar vergisi beyannamesine uygulanacak şekilde, toptan ödeme, istisna ve iade tutarları üzerinden %10 oranında ilave vergi alınması hükmü getirilmiştir.

7440 nolu Kanun prim ödemesi nasıl yapılır?

Vergi dairesine olan borçları ödemenin iki farklı yolu vardır. Bunlar, kamu bankalarının internet şubeleri üzerinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartıyla ödeme yöntemidir.

7440’da hangi borçlar siliniyor?

Tüm asıl borç (%100) tahsil edilecektir. Gecikme faizi ve gecikme ek ücretleri gibi ek kamu alacakları iptal edilecek ve bunun yerine yasanın yayımlandığı tarihe kadar aylık P-PPI döviz kurlarına göre hesaplanan tutar ödenecektir.

7440 yapılandırma 2024 ne zaman yapılacak?

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların 10. taksit ödeme süresi 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek.

2024 vergi affı çıktı mı?

Aslında 2024 yılında vergi affı olup olmayacağı da kesin değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 9. Kanun Paketi’nin içeriğinde vergi affı yer almıyor.

Matrah artırımı yapan firma incelenir mi?

Vergi matrahını ve vergileri artıran kişi ve kurumlar bakımından; artışın yapıldığı yıllar ve artışın yapıldığı vergi türleri itibarıyla müteakip vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılamayacaktır.

7440 yapılandırma ödeme yapılmazsa ne olur?

Vadesi gelmiş ancak henüz ödenmemiş veya ödeme süresi henüz dolmamış diğer borçlar; Tüm asıllar ödenmelidir: • Faiz, gecikme faizi ve ek ücretler yerine PPI oranına dayalı güncellenmiş tutar. Bu durumda; Faiz, gecikme faizi ve ek ücretler gibi tüm yan borçların tahsilatı feragat edilecektir.

Vergi borcunda faizler siliniyor mu?

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması faizi iptal edilecek mi? Vergi borcunu yeniden yapılandıran herkes tüm faizi ödemekten muaftır.

2000 TL’nin altındaki borçlar ne zaman silinecek 2023?

Dolayısıyla bu arada bir ödeme yaparsak, bu değerden az da olsa, 1 Ocak 2023’te toplam borcumuz 2000 TL’yi aşmış olsa bile bu kanundan yararlanmamız mümkün olmayacaktır.

2024 yılı matrah artırımı olacak mı?

2024 yılı için vergi matrahı ve vergi artışının detayları henüz açıklanmadı. 2024 yılı için detaylı bir düzenleme beklenmesine rağmen her dönem için bir taban artışı olmadığı unutulmamalıdır. Değerlendirme ve vergi artışları yalnızca 2016 ila 2020 yılları için yapılabilir.

2024 borç yapılandırma olacak mı?

Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.

2024 SGK affı ne zaman çıkacak?

2024 yılında torba yasaya dahil edilmesi beklenen Bağ-Kur Borç Affı Yönetmeliği’nin yılın ikinci çeyreğinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Af yönetmeliğiyle geçmiş prim borçlarına ilişkin faiz ve gecikme cezaları ortadan kaldırılacak, anapara borçları taksitler halinde veya peşin ödenecek.

SGK 7440 nedir?

7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Sigortalar Kurumu’na borç yapılandırma başvurusunda bulunma süresi her geçen gün uzatılırken, erken ödeme ve ilk taksit ödeme süresi de her geçen gün uzatıldı.

7440 SGK yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor?

Buna göre, 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Sigortalar Kurumuna olan borçlar 2022 yılı Aralık ayı ve öncesi dönemlere ilişkin olarak tahakkuk ettirilmekte olup; yapılandırma için son tarih bu tarih dâhil günden güne, peşinat ve ilk taksit ödeme son tarihi ise günden güne uzatılmıştır.

Vergi affı neleri kapsar?

Vergi affı neleri kapsıyor? Vergi affı kapsamındaki borçlar, esas itibarıyla tüm vergi cezaları, nüfus, trafik, askerlik, köprü ve otoyol cezalarının yanı sıra daha önce yapılandırılmamış cezalar, idari cezalar, öğrenim kredisi borcu ve yardım ödülü borcunu kapsıyor.

7440 matrah artırımı nedir?

7440 sayılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Matrahının Artırılması Hakkında Kanun, 2022 yılı gelir ve kurumlar vergisi matrahlarının artırılması suretiyle 2022 yılı matrahının artırılmasına ilişkin hükümlerden yararlanılmasını mümkün kılmaktadır. 2002 yılı için temel artış oranı %25’tir.

7440 yapılandırma 3 taksit ödenmezse ne olur?

Bir fatura döneminde ödenmemiş 3 taksit, son taksitin ödendiği ayı takip eden ayın sonuna kadar gecikme zammı ile kapatılabilir. Yeniden yapılandırma durumunda, vergi mükellefinin ödediği tutar için Af kullanılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort