İçeriğe geç

Konsolosluk Ne Işe Yarar

Konsolos ne iş yapar?

Konsoloslar veya konsolosluk memurları, temsil ettikleri devlet adına yurt dışında resmi görevler yapan görevlilerdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yürütmekle görevlidirler.

Konsolos ile Büyükelçi arasındaki fark nedir?

Vatandaşların resmi işlemleri başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda yapılır. Büyükelçilikler vatandaşlara değil, devlete ait olan işleri yürütür. Örneğin, New York’ta bir Türk konsolosluğu vardır, ancak elçilik Washington’dadır.

Konsoloslukta kimler çalışır?

Kariyer memurlarının, konsolosluk ve meslek memurlarının diplomatik misyonlarda kullanabilecekleri diğer unvanlar şunlardır: Birinci Müsteşar, Müsteşar, Baş Sekreter, İkinci Katip, Üçüncü Katip ve Ataşe; Konsolosluk görevlerinde kullanılabilecek diğer unvanlar şunlardır: Başkonsolos Yardımcısı, Konsolos, Konsolos Yardımcısı ve …

Elçilik görevi nedir?

a) Görev alanına giren konularda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarlarını korumak ve geliştirmek, konsolosluk işlemlerini yürütmek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki tüzel kişilere konsolosluk koruması sağlamak. b) Yabancılara yönelik vize işlemlerini yapmak ve vize vermek.

Konsolosluk maaşı ne kadar?

Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.

Konsolosluğun amacı nedir?

Konsolosluklar, kendi vatandaşlarının işlerini yürüten, ülkelerinin ticari çıkarlarını koruyan ve çeşitli diplomatik olmayan resmi görevleri yerine getiren yurtdışındaki resmi ofislerdir. Bu görevi yerine getiren kişiye konsolos denir.

En genç büyükelçi kimdir?

Ancak Ankara’daki Romanya Büyükelçisi George Ciamba, bu kalıpların dışında bir diplomat. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını taşıyan Ciamba, 33 yaşında.

Diplomat mı büyükelçi mi?

Elbette, bir elçilikte sadece büyükelçiler yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, büyükelçi elçiliğin başıdır. Yurt dışında bir Alman elçiliğinde çalışan diğer kişilere genellikle Ankara’da olduğu gibi diplomat denir.

Kaç yaşında büyükelçi olunur?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, b) Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (ve daha sonra doğmuş olmak).

Lise mezunu konsoloslukta çalışabilir mi?

Çeşitli üniversite bölümlerinden mezun olanlar konsolosluklarda çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca ilkokul veya ortaokul mezunu adaylar konsolosluklarda çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Konsoloslukları kim koruyor?

Yurt dışında, DSS özel ajanları Bölgesel Güvenlik Görevlileri (RSO) olarak bilinir ve ABD misyonlarının, büyükelçiliklerinin ve konsolosluk görevlilerinin güvenliğinden sorumludurlar.

Konsoloslukta evlilik yapılır mı?

Başkonsolosluklarımızda veya Büyükelçiliğimizin konsolosluk şubelerinde iki Türk vatandaşının evlenmesi mümkündür.

Konsolosluklarda hangi dil konuşuluyor?

Konsolosluk Çağrı Merkezi’nde Türkçe’nin yanı sıra yedi ayrı yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Flamanca, Rusça ve Arapça) de bilgi verilmektedir.

Türkiye’nin hangi ülkelerde büyükelçiliği var?

BursaBulgaristan (Konsolosluk)Kosova (Fahri Konsolosluk)Makedonya (Fahri Konsolosluk)İtalya (Fahri Konsolosluk)Fransa (Fahri Konsolosluk)Avusturya (Fahri Konsolosluk)Ukrayna (Fahri Konsolosluk)Bosna Hersek (Fahri Konsolosluk)Daha fazla makale…

Konsolosluk ülke toprağı mı?

Elçilik ve konsolosluk binaları ve bahçelerinin temsil ettikleri ülkenin toprağı sayıldığı ifadesinin uluslararası hukukun genel literatüründe karşılığı yoktur. Elçilik ve konsolosluk gibi diplomatik misyon binaları yalnızca diplomatik dokunulmazlık, koruma ve erişilemezlik gibi ayrıcalıklardan yararlanır.

Konsolos dokunulmaz mı?

1) Konsolosluk binaları dokunulmazlığa tabidir.

Türkiye’de kaç tane konsolosluk var?

Güncel veri açıklanmadı. Burada 229 yazıyor ama yurtdışındaki Türk diplomatik misyonlarının güncel sayısı 239. Bunlardan 138’i büyükelçilik, 86’sı başkonsolosluk ve 13’ü daimi misyon. Türkiye’de 1 ticaret ofisi ve 1 konsolosluk acentesi var.

Konsolosluklarda tutuklama olur mu?

Konsolosluk memurları ancak ağır bir suç halinde ve yetkili adli makamın kararıyla tutuklanabilir veya gözaltına alınabilir.

En genç büyükelçi kimdir?

Ancak Ankara’daki Romanya Büyükelçisi George Ciamba, bu kalıpların dışında bir diplomat. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını taşıyan Ciamba, 33 yaşında.

Tavsiyeli Bağlantılar: Yani Sira Ayri Mi Birlesik Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort