İçeriğe geç

Avareliği Ne Demek

Avare nedir?

Vare, Farsça kökenli bir kelime olup işsiz, çaresiz, aylak anlamına gelir. Avare aynı zamanda bir bilezik türünün adıdır (TDK).

Aylaklık avarelik ne demek?

Aylaklık, başıboşluk, işsizlik, aylaklık. ѻ Tembel olmak: çalışmamak, tembellik etmek.

Ruhu avare ne demek?

Rabisu (“serseri, gezgin”), Akad mitolojisinde vampir benzeri bir ruh veya iblis. Efsaneye göre, Rabisu karanlık köşelerde veya evlerin girişlerinde saklanır ve insanlara saldırmak için pusuda bekler.

Avel erkek ne demek?

Yahudilikte Yas, yasın Avelut evresinde yas tutan kişi için “Avel” olarak bilinir. Avel, Yahudilikte yasın Avelut evresinde yas tutan kişi için “Avel” olarak bilinen bir erkek ismidir. Avel, bir erkek ismidir.

Avara edilmek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: boşta.

Boş avare ne demek?

TDK açısından Avare, “işsiz veya işsiz, güçsüz ve aylak” anlamına gelir. Günlük hayatta, sadece işsizler tarafından değil, aynı zamanda hayatlarında hiçbir şey yapmayan ve aylak olan kişiler tarafından da kullanılır.

Aylak nedir örnek?

“Aylak” kelimesi Türkçe sözlükte “(sıfat) işsiz, aylak gezen (kişi)” (2010: 206) olarak tanımlanıyor; Örneğin Büyük Türkçe Sözlük’te şöyle deniyor: “I. (sıfat) aylak, işsiz (kişi), serseri. 2. (zarf) boş, işsiz ve çaresiz:” (Ayverdi-Topaloğlu 2010: 94).

Aylakcı ne demek?

Bir zamanlar İstanbul’da itfaiye botları ve mavnalarda çalışan geçici işçilere aylak denirdi. Ramazan ayında aylaklar kıyafetlerini değiştirir, dilencilerle kaynaşır ve sadaka, fitre ve zekat toplarlardı.

Aylak durum nedir?

Aylak, hayatını belirli bir amaç gütmeden ve sorumluluk almadan yaşayan kişidir. Türk edebiyatında hayatı umursamayan, hayatı ciddiye almayan, hayatını istediği gibi yaşamak için kayıt tutmayan aylaklara rastlamak mümkündür.

Başıboş insan ne demek?

Boşta.

Ne demek tahayyül?

“Tahayyül” Arapça kökenli bir kelime olup Türkçede “hayal etmek, canlandırmak, düşünmek veya canlandırmak” anlamına gelir.

Ruhu revan olmak ne demek?

Ruh-u kelimesinin sözlük anlamı; ruhun tecelli etmesi, ruhun rahatlaması, ruhun akışı olarak tanımlansa da “ruh-u” kelimesi “akan/yürüyen ruhum” anlamına gelmektedir.

Cıncık ne demek argo?

Cıncık kelimesi argoda cam ve cam parçası anlamında da kullanılır. Ayrıca, Adana yöresinde “cam eşya” yerine sıklıkla “cıncık” kelimesi kullanılır. Aslında cam eşyaya cıncıkçı da denir.

Deyha ne demek?

Deyha: İşte bu. Dibir: Popo.

Avel Kürtçe mi?

KafalogieTürkçe | Avel ➡️ Dilimize Fransızcadan gelmiştir. Halk arasında kelime Aval olarak da bilinmektedir.

Avara vermek ne demek?

Gemiyi, tekneyi veya gemiyi boşaltmak üzere rıhtımında bırakmak.

Aylak nedir?

Türkçede “aylak” kelimesi “işsiz, aylak, hareketsiz (kişi)” anlamına gelmektedir.

Aylak kalmak ne demek?

Aylak, hayatını belirli bir amaç gütmeden ve sorumluluk almadan yaşayan kişidir. Türk edebiyatında hayatı umursamayan, hayatı ciddiye almayan, hayatını istediği gibi yaşamak için kayıt tutmayan aylaklara rastlamak mümkündür.

Faal durum nedir?

Active kelimesinin en genel anlamı etkili’dir. Çalışkan, çalışan veya işleyen kelimeleri de active kelimesine karşılık gelir. Ayrıca, “aktif olmak” ifadesi çalışkan olmak, etkili olmak, çalışmak anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort