İçeriğe geç

Düçar Nasıl Yazılır Tdk

Duçar kılmak nedir?

eylem. ekle, düzenle.

Dupduru nasıl yazılır TDK?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: açık, net, tamamlanmış, her tarafta, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, mor, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Karadut nasıl yazılır TDK?

Renk adlarıyla oluşturulan bitki, hayvan veya hastalık adları yan yana yazılır: akçaağaç, ladin, karadut, sarı çiçek; alabalık, beyaz sinek, boz ayı; badana, beyaz badana, mavi küf, mavi küf vb.

Dulda ne demek TDK?

Kelimenin sözlük anlamı gölgedir. Opak yapıların altında beliren karanlığa gölge veya gölge denir. Bu kelime mecazi olarak birinin korunması anlamına gelir.

Düçar mı duçar mı?

Osmanlı Türkçesi eserlerinde “dûçar” olarak yazılan duçar kelimesi dilimize Farsçadan gelmiştir. 16. yüzyılda literatüre giren kelime, bir şeyin etkisi altında olan veya bir durumdan olumsuz etkilenen kişi anlamına gelir. Bu kelime genellikle hastalıklar ve olumsuz durumlar için kullanılır.

Derde düçar olmak ne demek?

Başını belaya sokmak: AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Kötü bir duruma düşmek.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Gitgide nasıl yazılır TDK?

“Increasingly” gibi yanlış kullanımlar olabilir, ancak doğru yazımı bileşik “increasingly”dir. Etimolojik olarak, “giggide” kelimesi Türkçe’deki bileşik zarflardan biridir. “Go” fiilinin tekrarlanmasıyla oluşturulur.

Herbiri nasıl yazılır?

Each kelimesinin doğru yazımı TDK’da tanımlandığı gibi “each”tir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “each”tir.

Dereotu nasıl yazılır TDK?

kuru fasulye, kuru incir, soğan, kuru üzüm vb. UYARI: çiçek dışındaki anlamları olan bakla (renk), nar (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürükotu (barut), sıçan otu (arsenik); sesi düşen nigella ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır. C.

Art arda nasıl yazılır?

Sıralı kelimesinin doğru yazımı “sıralı” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Bunu ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Kuytu nasıl yazılır?

Sıfat olarak kullanılsa da kuytu kelimesi Fransızca aracılığıyla Türkçeye gelen kelimelerden biridir. Bu nedenle anlamı yazımı üzerinden işlenir. Ayrıca özellikle halk arasında tenha bir köşe anlamında da sıklıkla kullanılır.

Dımdızlak ne demek TDK?

1. Çıplak. 2. Hiçbir şey, eli boş: “Elleri boş bırakıldı.”

Naçar ne?

Ağaçlarda yaprak saplarının dibinde çıkan sürgün. Marangoz.

Bağlı kılmak nedir?

Eylem. [1] Bir davranışı bağlamak, sınırlamak, belirli koşullara bağlamak, kaydetmek.

Bîçâre ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu’na göre çaresiz kelimesi fakir ve çaresiz anlamına gelir. Çaresizlik aynı zamanda bir durumda hiçbir şey yapamama durumu anlamına da gelir. Çaresiz kelimesi, çaresiz durumları veya çözümü olmayan kişileri tanımlamak için tercih edilir.

Düyuna kalmak nedir?

Bu nedenle vade sonuna kadar kalan anlamına gelen “duyun” bana daha uygun geldi. Bu terim devlette hala kullanıldığı ve Türkçede tam karşılığı olmadığı için hala “devlete kalan” yani vadesi geçtiği için devlete kalan olarak kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir